Dyrene på gården

Udover at drive 0,5 ha jordbærmark er der også det seneste år flyttet en del dyr til. Først flyttede katten ind, så kom hestene hjem, dernæst en lille flok høns (der hurtigt blev til flere), geder skulle der også være plads til og de sidste nytilkomne er 4 fine gæslinger.

I skal være meget velkomne til at gå rundt og kigge på alle vores dyr når i kigger ind efter jordbær.

Geder

geder

Sidste efterår flyttede 4 nubiske geder ind i stalden ved navn Susanne, Egon, Bella og Bacon. De fik små kid her i foråret så nu har vi 9 geder gående på marken.

Bacon ville desværre ikke tage sig af begge sine børn så hendes ene søn, Napoleon, var lige ved at dø fra os fra fødslen. Han var nået at blive helt underafkølet men med et varmt bad, et skud kaffe og en nat under en hårtørrer klarede han skærene og vi fik en lille flaskeged. De andre gedekid hedder Hr. Larsen, Vipnot, Lilly og Sofie.

Gæs

gaes

I slutningen af marts fik vi 4 daggamle gæslinger. De er flyttet ind i forhaven hvor de sørger for at holde plænen nede samt at rydde alt ukrudt fra bedene (problemet er at for gæs er alt ukrudt der kan spises med velbehag).

Høns

hoens

Vi startede med at købe 8 silkehønsekyllinger sidste år som er en sjov ponpon lignende hønserace. Det ligner de kun har dun selv når de er voksne og de lægger fine små velsmagende æg. Derudover har vi nogle æglæggere som kom hertil da de var for gamle til at lægge det daglige æg. De kan nu gå og hygge til det sidste og de levere da også et fint stort æg i ny og næ.

P.t. har vi 6 kyllinger gående som vores ene skrukhøne fik udruget for 6 uger siden.

Heste

Hestene flyttede ind nogle få måneder efter vi overtog ejendommen. Der var en stor dag da det må siges at være en barndomsdrøm der gik i opfyldelse.

Der bor p.t. 3 hest her på gården:
Bailarina er en lusitano hoppe som er avlet i portugal og importeret til danmark som 1 årig. Hun blev avlsgodkendt og kåret på Roskilde dyreskue 2012 ved den første lusitano kåring i DK. Hun er i øjeblikket ved at blive sat i fol med lusitano hingsten Atila så vi håber på et lille føl næste sommer.
Bailarina er af vaiga blodlinie som er den primære tyrefægter heste linie i portugal. Hun er meget let at ride og komunikere med og hun rides og trænes til dagligt i cordeo (reb om halsen).

Lua er vores lille nye hoppeføl som Bailarina fik d. 3. Juni. Hun er glad og fuld med spjæt og spillopper og drøner tit rundt på folden og prøver at få de voksne heste med på legen.

Marie er en stor friser af den gammeldags type som vi var så heldige at få lov at købe sidste år. Hun er en helt anden type hest da en friser oprindeligt er avlet til kørsel for vogn. Marie rides også akademisk og det er en fornøjelse med hende for hun nyder virkeligt sit arbejde og bliver letter og lettere for hjælperne.

Så skal også lige nævnes min kære gamle hest Vigga som nåede at bo herude på gården lidt over et halvt år til vi desværre måtte aflive hende pga. kolik forsaget af bedøvelse efter operation i øjet. Hun har været min lærehest gennem de sidste 12 år hvor hun gik fra at være sur ved dressurarbejdet til til sidst at være en afslappet og glad ridehest.

Jeg rider mine heste bidløst og baseret på principperne fra den akademiske ridekunst og tager 3 gange årligt til kurser hos Hanna Engstrøm.

Undervisning kan tilbydes hvis dette har interesse (ring/skriv til Stine).